Psykoterapi Unge

Måske kender du til at have en hverdag...

  • En hverdag hvor der virkeligt er mange ting du skal?
  • Hvor der stilles store krav og forventninger til dig om at præstere eller at være på en bestemt måde.
  • Måske har du en oplevelse af, at ingen rigtig forstår dig?
  • Måske synes du at dine forældre stiller urimelige krav til dig og har for høje forventninger til dig?
  • Måske føler du, at du skal være på en bestemt måde (måske perfekt), for at være god nok?

Når vi har en hverdag der nærmest er booket op med krav og skal-ting fra morgen til aften og vi samtidig gør alt hvad vi kan for at leve op til de krav og forventninger der stilles til os, både i skolen, hjemme og i fritiden, er det meget nemt at ende med en følelse af at være forkert og utilstrækkelig, hvis man ikke præsterer som forventet. Måske bliver du bange for, hvad de andre tænker om dig. At de skal opdage, at du ikke er perfekt, at du laver fejl eller at der noget du ikke kan finde ud af. Du tænker måske, at det er din skyld og bebrejder eller kritiserer dig selv, hver gang du laver fejl, for… kun perfekt er godt nok.

Genkender du dette, ved du, at det er mega hårdt at have det sådan. Det kan føles fuldstændigt uoverskueligt at skulle leve op til alle de krav og forventninger… Et kæmpe pres… Også fordi… alle andre ser jo ud til at kunne…

Jeg kender det selv rigtig godt. Jeg har selv været der. Jeg har brugt rigtig meget tid og energi på hele tiden at forsøge at leve op til de krav og forventninger der var til mig, for at jeg kunne føle mig god nok. Det var kæmpe opslidende og ensomt. Faktisk var min oplevelse, at jo mere jeg forsøgte og jo mere jeg kæmpede, jo længere og længere væk fra mig selv og det jeg synes var sjovt og fedt, kom jeg.

Det var hårdt...

Jeg var så heldig på et tidspunkt at få mulighed for at gå i terapi hos en psykoterapeut. Det hjalp mig. (Hvis du har lyst, kan du læse mere om det her på siden mød Marianne.) Jeg fik nogle rigtig gode redskaber og modeller, der hjalp mig til at forstå mig selv bedre. Det betød bl.a. at:

 
• jeg bedre kunne hjælpe mig selv, når noget blev svært
• jeg kunne bremse mine uhensigtsmæssige tanker og selvbebrejdelser og i stedet skifte fokus til tanker og handlinger, som var mere hjælpsomme for mig

Gennem terapi har jeg lært, at jeg er god nok. - Også selv om jeg laver fejl. Jeg har lært at perfekt er en illusion og at ingen er perfekte. Vi kan faktisk ikke undgå at lave fejl og det gode er så, at det er vores fejl der giver os mulighed for at udvikle os….

Hvis nogen havde sagt det til mig, inden jeg startede i terapi, ville jeg have tænkt: super, - den er god med dig, det gælder ikke for mig. Jeg må ikke lave fejl, for så er jeg ikke god nok. Fejl er totalt no go.

Heldigvis blev jeg klogere. OG jeg fandt ud af, at terapi er en rigtig god mulighed for at blive klogere på mig selv, hvormed det også blev lettere for mig at håndtere de ting der udfordrede og var svære. Jeg oplevede også, at det blev lettere at skabe den udvikling og forandring jeg gerne ville skabe i mit liv.

Og det samme ønsker jeg for dig

Jeg har det sådan, at du virkelig fortjener at være glad for den du er og det du kan. At leve det liv som for dig giver allermest mening. At kunne tage styringen over dit eget liv og sætte kursen mod det der får dit hjerte til at synge. Og i alt dette, bekymre dig mindre om, om du er god nok. 

Så… 

Hvis du også kender til det ikke at føle dig god nok, tvivle på dig selv, ikke turde at stå ved, den du er, eller har noget du synes du bøvler med i dit liv og ønsker en forandring, så er du meget velkommen til at ringe eller skrive til mig.
Du kan også booke en gratis og uforpligtende samtale på 20 min. for at få en fornemmelse af, om du tænker jeg er den rette til at hjælpe dig.

Jeg glæder mig meget til at møde dig.